teatru6Cea de-a XII-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău s-a încheiat în week-end, după șapte zile de spectacol. Ultima seară a debutat cu festivitatea de premiere, juriul format din critici de teatru a decis ca marele premiu să fie acordat pentru două producții. Marele premiu al Vede­Teatru, care anul acesta a punctat cel mai bun scenograf, a fost acordat scenografei Adriana Grand pentru spectacolul „Tartuffe sau Impostorul“ după Moliere, în regia lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis) și scenografului Cosmin Ardelean pentru spectacolul „Artă“ de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu (Teatru Bulandra), spectacol inclus în festival după ce producția „Un pic prea intim“ nu s-a mai putut juca.
Totodată, juriul a decis acordarea diplomei de excelență pentru spectacolul „History Boys/Povești cu parfum de liceu“ (Teatrul Excelsior), producția având în distribuție studenți la actorie, alături de cunoscutul Mihai Dinvale.
O altă diplomă specială a fost acordată in memoriam Vittorio Holtier, scenograful spectacolului „Gaițele“, regia Alexandru Dabija, al Teatrului ODEON.
Juriul format din spectatori a acordat marele premiu sce­no­grafei Maria Miu, pentru spectacolul „Vania și Sonia și Mașa și Spike“ de Christopher Durang, regia Horia Suru (Teatrul Mic), cu Gheorghe Visu în rolul principal.
Titlul „Vedeta de Mâine” a fost acordat de juriul publi­cului lui Adrian Dima pentru prestația din spectacolul „Certificat de om simplu”, regia Dan Tudor (Universitatea Hyperion București).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here