cjTrei nume sunt vehiculate pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Peste o săptămână va avea loc şedinţa în care se va alege o nouă persoană care să ocupe aceste post rămas liber după demisia liberalului Cristi Romanescu. Discuțiiile și negocierile cele mai aprise se vor purta înainte de ședința de plen, la ședințele de comisii, cînd ar putea să apară şi primele propuneri propuse pentru fotoliul cu numărul 2 din Consiliul Județean. Numele unora dintre cei care ar putea prelua funcția sunt însă vehiculate deja. Primul care este în cărți pentru preluarea mandatului de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău este consilierul PSD Ştefan David. Aceste deține în prezent funcția de director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. Alegerea lui are la baza experiență în administrație. El a mai ocupat funcţia de vicepreşedinte al legislativului județean între anii 1996 – 2000, dar și în perioada 2009 – 2010.
Un alt candidat ar putea fi însă și Adrian Petre, director al Centrului Judetean de Artă şi Cultură, ales recent şef al Asociației Județene de Fotbal Buzău și care provine tot din rândul social-democraților.
Totodată, în cursă s-ar putea înscrie şi Gheorghe Vlase, care şi-a mai dorit această funcţie, el solicitând la acea vreme sprijinul lui Cristi Bîgiu, în schimbul susţinerii sale politice.
De partea cealaltă, opoziția ar putea propune la rândul ei un candidat pentru fotoliul vacant.
Până în ultima zi a lunii, când va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean, pot să apară însă și alte nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here