Consiliul Judetean-3

Vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Romanescu, condamnă faptele de care este acuzat președintele instituției, Cristi Bîgiu, arestat preventiv pentru luare de mită.
Romanescu a declarat în prima ședință de Consiliu desfășurată cu Bîgiu în arest că nu a avut habar de cele de care vorbesc procurorii, precizând că nu poate fi de acord cu astfel de fapte pe care le condamnă public.
”Nu am cuvinte să comentez ce s-a întâmplat. Condamn acest lucru și nu pot să fiu de acord cu asta”, a spus Romanescu.
În altă ordine de idei, vicepreședintele CJ Buzău a dat asigurări că activitatea din Consiliu nu are de suferit în lipsa lui Bîgiu.
”Activitatea nu are de suferit. Asigur pe toată lumea că nu sunt probleme. Există o împuternicire, eu sunt împuternici să reprezint instituția. Domnul Bîgiu mi-a dat această împuternicire în urmă cu circa un an și jumătate-doi iar eu și cu domnul secretar Gavrilă reprezentăm instituția”, a spus Romanescu.
Împuternicirea lui Romanescu la șefia CJ Buzău este valabilă până când instanța va trimite Prefecturii o înștiințare privind arestarea lui Bîgiu, moment în care consilierii se vor întruni în ședință și vor vota cine va conduce pe viitor instituția.
Potrivit președintelui PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, cele mai mari șanse de a prelua frâiele Consiliului, în urma votului, le are Petre Emanoil Neagu, întrucât deține majoritatea în CJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here