Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a declarat că reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice se vor afla, în aceste zile, în judeţul Buzău, pentru a verifica aspectele legate „Drumul Vinului”, care, alături de alte trei investiţii din trei judeţe, sunt  incriminate de un audit al Comisiei Europene, audit care a condus la sistarea, pentru două luni, a plăţilor pentru proiectele pentru Axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR) – Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport.

„Avem confirmarea că zilele acestea va fi în judeţul Buzău şi va verifica; eu, personal, vă voi prezenta procesul-verbal al acestui organ de control. Eu am solicitat acest control, pentru că am discutat cu toţi salariaţii din Consiliu care au fost legaţi de acest proiect şi noi nu avem probleme. Este o chestiune care, la ora actuală, depăşeşte înţelegerea noastră. S-a realizat un drum de 60 kilometri cu 400 miliarde lei, este o chestiune extraordinară, mulţi se minunează cum de am realizat acest drum, mă mir că doamna Udrea nu a auzit de chestiunea aceasta. Nu ştiu de ce este inclus judeţul Buzău printre celelalte în care au loc verificări, dar poate, dumneavoastră, printre rânduri, găsiţi motivul”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Victor Mocanu speră să nu apară probleme şi la celelate investiţii derulate, în momentul de faţă, în judeţul Buzău, cu fonduri europene: „Avem finanţarea privind reabilitarea Muzeului Judeţean, cele trei şcoli speciale şi Centrul Medico-social de la Pogoanele. Sper să nu avem greutăţi din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că, atunci, chiar că am avea ministrere PDL, n-am mai avea alte ministere”, a mai declarat Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here