Fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu a fost audiat ieri la Ploiești de procurorii DNA în dosarul privind Maternitatea din strada Victoriei. Obiectivul a fost realizat la inițiativa fostului șef al administrației județene și a costat 15 milioane de euro. Scandalul investiției a pornit la scurt timp după inaugurarea din 1 iunie 2012 când și presa a reliefat anumite aspecte legate de nefinalizarea lucrărilor dar și de echipamentul medical insuficient. DNA a demarat o anchetă legată de investiția din Victoriei după jumătatea lunii ianuarie când mai mulți propcurori au venit la CJ să solicite documente. Reamintim declarația președintelui CJ Cristi Bîgiu din 18 ianuarie la scurt timp după ce angajați ai instituției au fost interogați de oamenii legii.

Am primit, marti, o vizita a unei echipe formate din procurori de la DNA Ploiesti. Acestia au ridicat o serie de documente legate de contractele de achizitie directa a unor aparate cumparate pentru dotarea Maternitatii noi, precum si documente legate de contracte de inchiriere de aparatura pentru aceeasi unitate. Este vorba despre un dosar din 2012. In aceeasi zi, echipa s-a deplasat si la cladirea Maternitatii noi, pentru a efectua cercetari specifice. In cursul zilei de joi, au fost convocati la Ploiesti trei angajati ai Consiliului Judetean, care au fost chestionati. Ancheta este in curs de desfasurare.“

Remember :

Cum era de așteptat investiția de peste 80 de milioane de lei în noua maternitate de pe strada Victoriei,  făcută la inițiativa  fostului președinte al CJ, Victor Mocanu a intrat în vizorul oamenilor legii. Potrivit unor surse, recent, procurori DNA au luat la bani mărunți documentele legate de închirierea aparaturii medicale. Este vorba de un contract de închiriere ce prevedea plata de către CJ Buzău a unei chirii de 3 miliarde de lei lunar, până la sfârşitul anului 2012. Contractul a fost semnat cu firma Medical Finances Project SRL din Bucureşti pe 6 aprile anul trecut şi a intrat în vigoare chiar pe 1 iunie, ziua când a fost inaugurată cu mare pompă investiţia de la Maternitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here