Deși anul școlar a început de câteva zile, aproape 300 de școli de pe raza județului Buzău nu au autorizație sanitară de funcționare. Concret, din cele 786 de unități școlare sunt autorizate sanitar doar 488 și alte 8 sunt în curs de autorizare.

Principalul motiv pentru care o mare parte din aceste unități nu au primit autorizația sanitară de funcționare îl reprezintă lipsa unor instalații sanitare și de apă curentă. În opinia prefectului Paul Beganu, aceste deficienţe ar fi trebuit rezolvate de către administraţiile locale, cu o investiţie minimă.

„Nu ştiu cine putea ajuta administraţiile locale pentru că sunt chestiuni care nu necesită sume mari, asta în condiţiile în care nu te gândeşti să faci vreun grup sanitar de genul celor făcute prin 2006, la 7 miliarde unul. Primăriile puteau să rezolve aceste probleme dar nu am înţeles de ce la unele administraţii locale nu s-a mişcat absolut nimic”, a declarat prefectul Paul Beganu.

Într-un clasament al primăriilor pe raza cărora şcolile nu au primit autorizaţii sanitare de funcţionare, în frunte s-ar afla comunele Scutelnici şi Amaru unde nicio unitate şcolară nu a fost autorizată sanitar. Nici comunele Ţinteşti, Beceni, Racoviţeni, Scorţoasa, Mânzăleşti sau Ghergheasa nu stau mai bine din acest punct de vedere, deşi aici cîteva şcoli au primit autorizaţia sanitară de funcţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here