Banii pentru plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora vor curând. Cel puțin așa susține prefectul județului, Paul Beganu, care a dat asigurări că s-au făcut toate demersurile în acest sens. Fondurile necesare vor putea fi alocate la următoarea rectificare bugetară.

„S-au făcut demersurile necesare – la nivelul Ministerului de Finanţe, la nivelul Ministerului de Interne, la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale – pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a salariilor însoţitorilor lor. Nu ştiu care va fi suma, cât va fi şi ce va fi, va fi probabil într-o perioadă destul de scurtă, pentru că se întrezăreşte o rectificare a bugetului în perioada imediat următoare”, a declarat Paul Beganu.

Suma necesară pentru plata acestor obligații este de peste 30 de miliarde de lei vechi. Beganu face apel şi la autorităţile locale să ajute la plata acestor datorii, pentru că nu se ştie exact suma care va veni din partea Guvernului.  „Sper, în acelaşi timp, că şi administraţia locală va completa cu o sumă ceea ce va aloca Guvernul”, a mai declarat Beganu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here