Dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență din sud-estul țării, printre care și Buzăul, lasă de dorit. Asta a afirmat astăzi secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Mihai Capră, prezent la inaugurarea dispeceratului integrat SMURD – Ambulanță.

Inspectoratele pentru Situații de Urgență cel mai slab dotate din țară din punct de vedere al tehnicii de intervenței sunt cele din Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. Asta pentru că Programul Operațional Regional domeniul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă’’ nu a fost pus încă în aplicare. Concret, prin acest program, inspectoratele pentru situații de urgență urmează să fie dotate cu 63 de autospeciale noi (autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mare, autospeciale de intervenție la accidente colective și pentru salvări urbane, autospeciale pentru descarcerări grele, autospeciale de capacitate medie, ambulanțe de prim ajutor, ambulanțe de reanimare).

Proiectul, depus încă din aprilie 2010, are o valoare de 51,5 milioane lei din care asistența financiară nerambursabilă – aproximativ 41 milioane lei, se află încă la faza de organizare a licitațiilor pentru achiziționarea echipamentelor, care a început din luna mai 2011.

De vină pentru această situație, în opinia secretarului de stat Mihai Capră, sunt orgoliile și ambițiile unor lideri locali. “Sper să se urgenteze achiziționarea de tehnică în cadrul Programului Operațional Regional. Din păcate suntem regiunea cel mai mult rămasă în urmă din țară în acest sens. De vină pentru asta sunt orgoliile și ambițiile unor conducători locali, care au condus la această situație. Am văzut la lucru aceste autospeciale moderne, și de pompieri și SMURD. Sunt în primul rând mai eficiente din punct de vedere tehnic, cu consumuri mult mai mici”, a declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here