Benone Sinulescu mai are de aşteptat până să încaseze vreun leu de la Primăria Municipiului Buzău pentru plata drepturilor de autor ale melodiei “Cât e Siriul de mare”, care se aude la fiecare oră fixă la ceasul din Palatul Comunal. Asta pentru că municipalitatea încă nu a găsit cadrul legal pentru această plată către Uniunea Compozitorilor din România.

De când au primit înştiinţarea de plată de la Uniunea Compozitorilor pentru plata sumei de 500 de lei lunar, autorităţile locale caută un cadru legal pentru a face această plată. Potrivit primarului municipiului, deşi nu are nimic împotriva acestei taxe, până acum nu au găsit o soluţie legală în acest sens.

“Noi nu avem nimic împotriva plăţii acestor drepturi de autor, dar până în momentul de faţă nu prea am găsit cadrul legal. În momentul în care am ales acea melodie am considerat că este cea mai apropiată de Buzău. Vreau să va spun că din aceleaşi cauze undeva s-a schimbat o melodie. La ceasul din staţiunea Mamaia, cânta o melodie pentru care s-au cerut drepturi de autor şi primarul Mazăre a schimbat-o. A pus «Corul Vânătorilor» şi a rezolvat situaţia definitiv”, a declarat Constantin Boşcodeală.

Benone Sinulescu a făcut acest demers, nu din lipsă de bani, ci pentru că ar fi fost la rândul său sfidat de autorităţile locale care nu participă la manifestările la care el este invitat. „Festivalul «Cât e Siriul de Mare» este unul care se respectă, care respectă afişul, nu se cântă porcărele. La acest spectacol unul nu a venit anul acesta, dar la Cislău, unde s-au bătut maneliştii anul acesta, toţi s-au dus. Ei spun că mi-au făcut cinste că este câtecul meu la primărie, însă ar fi trebuit să mă întrebe şi pe mine dacă îmi conviune orchestraţia. E cântecul pe care eu îl cânt de 55 de ani. Nu că nu aş fi fost de acord, dar să mă fi întrebat şi pe mine”, a declarat Benone Sinulescu.

Chiar dacă există acest conflict deschis, artistul a declarat că iubeşte Buzăul, locul său natal. „Oriune mă duc în lumea asta, lumea asociază Buzăul cu Benone Sinulescu. Eu iubesc Buzăul, indiferent de ce spun şefii. Ei azi sunt, mâine nu mai sunt, cântecele mele vor rămâne însă. De ei nu ştie mai nimeni, pe mine mă iubeşte o lume întreagă”, a mai adăugat cântăreţul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here