Mult-discutatul proiect al dispeceratului comun SAJ-ISU-SMURD a iscat nemulțumiri în rândul angajaților de la Ambulanță. Prefectul judeţului, Paul Beganu a susţinut astăzi într-o conferinţă de presă că a primit o adresă din partea comitetului director al Serviciului de Ambulanţă prin care aceştia susţineau că nu sunt de acord cu înfiinţarea acestui dispecerat unic.

Nemulţumirea SAJ este legată de faptul că dispeceratul ambulanţei va trebui să se mute în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, adică din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Pe lângă argumentele de ordin tehnic, cum ar fi timpul de intervenţie, organizarea şi logistică, Beganu a pus pe tapet şi ultimul control al secretarului de stat Raed Arafat, control care, în opinia sa, a scos la iveală foarte multe nereguli în funcţionarea Serviciului de Ambulanţă.

Potrivit Instituţiei prefectului, dispeceratul comun SMURD – SAJ va fi funcţional pînă la sfîrşitul anului în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here