Zi grea pentru poliţiştii buzoieni de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Aceştia au efectuat numai ieri, în colaborare cu ofiţeri DGIPI, 11 percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate că desfăşoară comerţ cu materiale pirotehnice fără a respecta prevederile legale.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 49.852 articole pirotehnice din categoria I şi 28.054 articole pirotehnice din categoriile a II-a şi a III-a.

Persoanele, şapte la număr, la care s-au efectuat percheziţiile sunt administratori de societăţi comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze articole pirotehnice din categoria I şi au participat la instruirea organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău în ziua de 21 decembrie a.c., când li s-a reamintit inclusiv că nu au voie să depoziteze la domiciliu asemenea produse.

Cei şapte, precum şi administratorul unei firme din judeţul Braşov, de unde s-au aprovizionat cu articole pirotehnice, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de legea privind regimul materiilor explozive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here