Inspectoratul Județean de Poliție continuă campania “Săptămâna prevenirii criminalității” desfășurată în perioada 26-30 septembrie. Ziua de ieri a fost dedicată furturilor din autoturisme, care s-au înmulțit în ultima vreme.

Astfel, ieri polițiștii buzoieni au mers în centrul orașului, unde au simulat un furt din autoturism, pentru a testa reacția buzoienilor în astfel de cazuri. Scenariul a fost unul simplu. Un autoturism este lăsat cu geamul deschis, iar o geantă diplomat este uitată pe bancheta din spate. Presupusul hoț a luat geanta și a încercat să fugă, în timp ce victima începe să strige după ajutor și să opreasă hoțul.

În timp ce păgubitul se lupta cu hoțul niciun martor nu a intervenit. Cei mai mulți au realizat că este vorba doar de un scenariu și au urmărit amuzați întreaga scenă.

De la începutul anului, aproape 250 de maşini au fost sparte în Buzău, iar din ele au fost sustrase borsete, genţi diplomat, genţi de damă dar şi CD playere sau detectoare de radar. În 70 de cazuri, hoţii nici nu au fost nevoiţi să forţeze portierele sau geamurile,  întrucât ele fuseseră uitate deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here