În baza parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, poliţişti din cadrul Birourilor de Proximitate, Ordine Publică şi Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au participat, în a patra zi din săptămâna dedicată „Şcolii altfel”, la mai multe activităţi desfăşurate la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 15 „George Emil Palade” Buzău şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 „Ion Creangă” Buzău.

Poliţiştii s-au întâlnit cu aproximativ 400 de elevi şi 200 de preşcolari, temele abordate în cadrul discuţiilor acoperind diverse domenii, de la delincvenţa juvenilă, până la accidentele de circulaţie. Întâlnirea cu elevii a fost un bun prilej pentru poliţiştii de proximitate de a afla problemele cu care aceştia se confruntă şi de a le oferi sfaturi pentru a nu cădea în capcanele persoanelor rău-intenţionate.

Având în vedere că se apropie vacanţa de Paşti, poliţiştii le-au explicat copiilor cât de importantă este respectarea regulilor de circulaţie şi alegerea unui loc de joacă sigur, departe de roţile autovehiculelor.

Atenţia şi receptivitatea de care au dat dovadă atât elevii, cât şi preşcolarii au fost răsplătite cu un exerciţiu demonstrativ, la care a participat şi un câine de serviciu, la finalul demonstraţiilor copiii având posibilitatea de a se urca într-o autospecială de intervenţie din dotarea Poliţiei municipiului Buzău şi pe motocicleta poliţistului rutier care i-a vizitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here