Pregătirile pentru recensământul populației, care va avea loc la Buzău în perioada 20 – 31 octombrie 2011, au intrat în linie dreaptă. Listele cu zonele de recenzare au fost trimise către autoritățile locale, iar zilele acestea, la primării se întocmesc și listele cu cei care vor bate din poartă în poartă și din ușă în ușă pentru a aduna date despre populația județului.

Potrivit şefei Direcţiei de Statistică Buzău, Cornelia Geambaşu, toate localităţile din judeţ sunt acoperite în ceea ce priveşte cererile pentru recenzori, selecţia finală urmând să aibă loc în perioada următoare. La nivelul judeţului este nevoie de aproximativ 2.700 de persoane pentru echipele de recensământ (recenzori, recenzori şefi şi responsabili de circumscripţii).

Recensământul este singura operaţiune prin care, la intervale regulate, are loc numărarea oficială a populaţiei pe teritoriul unei ţări, cu un numar selectat de caracteristici demografice și sociale ale populației.

Vor fi înregistrați toti cetățenii români cu domiciliul în țară, precum și persoanele de cetățenie străină sau fără cetățenie care au domiciliul în România sau o reședință temporară. Metoda de înregistrare va fi cea tradițională, prin care recenzorii vor intervieva direct populația, răspunsurile fiind înscrise în chestionarele de recensământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here