În perioada 16 – 22 aprilie a.c., Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a organizat o amplă acţiune pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor ce se pot produce pe acest fond.

Aparatele radar au fost amplasate pe principalele drumuri naţionale, dar şi pe artere de circulaţie unde s-au produs frecvent evenimente rutiere, inclusiv pe raza municipiilor Buzău şi Rm. Sărat şi au înregistrat 774 de autovehicule ce au rulat cu viteze mai mari decât limita maximă admisă atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor.

Faţă de toţi şoferii care conduceau autovehiculele respective a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu puncte-amendă, împotriva a 19 dintre ei fiind luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Valoarea cea mai mare a vitezei în localitate a fost de 120 km/h, contravenientul fiind un buzoian în vârstă de 58 de ani, care şi-a condus autoturismul pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău.

Poliţiştii rutieri vor continua acţiunile de acest gen, întrucât viteza neadaptată condiţiilor de drum reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor grave produse în primul trimestru al acestui an pe raza judeţului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here