Pentru prima dată de la scandalul provocat în USL Buzău prin nominalizarea candidatului PNL la şefia CJ, preşedintele în exerciţiu, Victor Mocanu, admite că ia în considerare sprijinul altui partid sau formaţiuni politice decât cea sub sigla căreia a câştigat alegerile în 2008. Este pentru prima dată când reprezentantul PSD pentru şefia CJ admite varianta susţinerii altui partid.

“Cei care trebuie să decidă în privința candidaturii de la Buzău ar trebui să se aplece mai atent asupra acestui subiect. Așa cum am afirmat și anul trecut, afirm cu tărie și în acest an. Eu voi candida la funcția de președinte al Consiliului Județean. Prioritar în opțiunea mea este candidatura din partea USL, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla eu îmi voi îndrepta privirea spre alte partide care doresc candidatura mea pentru această funcție. Recunosc că până acum nu am discutat cu niciun partid și nici nu am primit nicio ofertă. Eu cred totuși că cei doi co-președinți ai alianței vor decide asupra acestui subiect”,  a declarat astăzi Victor Mocanu.

Actualul preşedinte al CJ Buzău care este la al doilea mandat le cere celor doi copreşedinţi ai alianţei USL să revină asupra nominalizării liberalului Cristi Bîgiu. Victor Mocanu admite că asocierea dintre cele două mari partide politice PSD şi PNL a fost făcută pentru a câştiga peste 50% din opţiunile electoratului.

“USL a fost constituită cu un scop. Acela de a strânge peste 50% din voturile electoratului. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, practic dispare principalul obiectiv al acestei alianțe, și atunci este posibil orice”, a mai declarat Mocanu.

În judeţul Buzău alianţa USL nu funcţionează din momentul în care Bîgiu şi-a manifestat interesul pentru candidatura la şefia CJ iar câteva luni mai târziu a şi obţinut nominalizarea. În repetate rânduri atât Victor Ponta cât şi Crin Antonescu au spus răspăcat că nu se va face o altă nominalizare. Liderii PSD Buzău îi acuză pe cei doi copreşedinţi ai USL de nerespectarea protocolului de funcţionare al alianţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here