Chiar dacă hotărârea Consiliului Județean Buzău de a organiza un referendum privind reorganizarea administrativ-teritorială a României a avut câștig de cauză la instanța de contencios administrativ, Victor Mocanu se așteaptă ca prefectul să atace prin recurs această decizie la Curtea de Apel Ploiești.

Acesta a declarat ieri în cadrul unei conferințe de presă că prefectul județului, Paul Beganu, a anunțat deja că va ataca decizia instanței prin care hotărârea Consiliului Județean Buzău de a organiza un referendum este legală. “Sigur, aşa cum ne aşteptam, prefectul s-a pronunţat că va ataca această hotărâre, vom face şi noi intervenţia ca judecarea să se realizeze cu celeritate şi să se pronunţe o hotărâre care să arate că ceea ce doreşte Consiliul Judeţean, de a întreba cetăţenii vizavi de soarta judeţului, este un lucru legal. În funcţie şi de această hotărâre, vom vedea paşii pe care-i vom urma. Oricum, ceea ce s-a întâmplat până acum arată că Guvernul Boc, în speţă, aleargă cu disperare de nu fi întrebat niciun cetăţean de soarta lui în România, şi soarta trebuie să şi-o urmeze după voinţa şi gândirea preşedintelui şi a Guvernului. Cred că este un lucru greu pentru democraţie şi, prin ceea ce fac acum consiliile judeţene din ţară, este un demers prin care, sigur, va cere guvernanţilor să se gândescă bine asupra măsurilor pe care trebuie să le ia”, a declarat Victor Mocanu.

Mai mult decât atât, Mocanu invocat un sondaj de opinie efectuat la nivel național, sondaj în care majoritate a românilor, 65 la sută mai exact, nu este de acord cu desființarea județelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here