Primarul Constantin Toma se află, în această perioadă, într-o vizită de lucru la Viena. Practic, edilul Buzăului participă la o întâlnire cu mai mulți reprezentanți a 400 de orașe din întreaga lume, orașe care s-au schimbat foarte mult în ultimii ani.

”Din 28 februarie până în 2 martie 2018 sunt la Viena la „Urban Future Global Conference”- cel mai important punct de întâlnire din lume al acelor oameni care prin angajament, inovare și pasiunea de a implementa idei, schimbă viitorul orașelor în bine!
Sunt 3000 de participanți, din 400 de orașe din toată lumea: primari, arhitecți, experți în mobilitate, urbanisti, cercetători, reprezentanți ai start-upurilor și experți în inovare.
Am participat în prima zi la 4 sesiuni de lucru unde reprezentanții unor orașe care s-au schimbat radical în ultimii 10-12 ani au explicat aceste schimbări majore în bine.
Au facut prezentări reprezentanții următoarelor orașe: Amsterdam, Salonic, Viena, Freiburg, Vancouver, Boston, Porto, Varșovia, Stuttgart, Ljubljana, Bangkok, Lahti, Helsinki, Londra, Sydney.
Am constatat cu plăcere că ideea unui Consiliu de Dezvoltare al orașului pentru a coordona transformarea pe toate planurile a unei comunități este un model care se aplică cu succes în multe orașe mari ale lumii. De asemeni, există planuri de dezvoltare ale orașelor până în 2030 și chiar 2050.
Participarea la această conferință mondială îmi confirmă inca o dată că acțiunile făcute prin CDMB sunt cele corecte.
Experiența câștigată aici mă inspiră și mă motivează!”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa de socializare.

1 2

1 COMENTARIU

  1. O abordare moderna pentru profilul de primar. Dl Toma are o viziune despre cum vede viitorul comunitatii buzoiene, are experienta manageriala, competenta lucrului cu grupuri mari de oameni iar disponibilitatea de a se consulta cu Consiliul de dezvoltare ii va oferi gasirea celor mai bune solutii.
    Toate comunitatile romanesti municipale care au apelat la solutii moderne de administrare (smart cities) au reusit sau sunt pe drumul cel bun (vezi municipalitatea Alba Iulia). Succes dlui primar!
    Folosesc prilejul pentru a transmite tuturor un „martisor” virtual cu gândul la o viata linistita, vie ca o primavara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here