253886

Proiectul referitor la „trecerea terenului situat în municipiul Buzău, tarlaua 31, parcela 374 din proprietatea privată în proprietatea publică a municipiului, precum şi încetarea dreptului de superficie constituit în favoarea Societăţii Comerciale <Concas> S.A. Buzău” a picat la vot și în ședința de joi a Consiliului Local Municipal, după ce luna trecută a avut aceeași soartă, neîntrunind două treimi din voturile „pentru” ale aleșilor locali, cvorum necesar în cazul proiectelor ce fac referire la patrimoniul municipiului. Ieri, atât consilierii PD-L cât și cei ai PP-DD s-au abținut la vot.

Astfel, intenţia Executivului Primăriei de a asigura, din bani publici, dotarea cartierului „Orizont” cu cu utilități și elemente de infrastructură precum alei şi iluminat stradal, fapt realizabil numai în condiţiile în care deliberativul local aprobă trecerea terenului pe care este construit acest cartier din domeniul privat al municipiului Buzău în cel ­pu­blic, rămâne la stadiul de proiect.

„Este a doua oară când acest proiect de hotărâre intră în Consiliu. Noi ne-am abţinut luna trecută, ne vom abţine şi luna aceasta. Este vorba  despre proiectul imobiliar realizat de SC CONCAS SA. În momentul în care s-a semnat contractul de superficie, Primăria a oferit societăţii în folosinţă, pe o perioadă limitată, un teren pentru ridicarea unui proiect imobliar. Acum, după realizarea acestui proiect imobiliar, pentru a-şi vinde imobilele din zonă, societatea contractantă are nevoie ca cineva să-i facă străzi, trotuare, iluminat public. Mie nu mi se pare normal, şi este un vot de blam prin abţinerea noastră, pentru primar şi pentru cei care au realizat acest proiect, în legătură cu modul defectuos şi neprofesionist în care s-a realizat. Eu sunt de acord să se facă proiecte imobiliare, este necesar, dar, în momentul în care realizezi un proiect de o asemenea anvergură, trebuie să pui în vedere investitorului să realizeze şi aceste utilităţi – acces la drum public, iluminat public, canalizare”, declara duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul local demo­crat-liberal Ciprian Ene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here