dragerPoliţiştii rutieri au identificat în acest week-end 10 șoferi care s-au urcat băuţi la volan. Cinci dintre șoferi s-au ales cu dosare penale, iar ceilalți cinci au rămas pietoni pentru o perioadă de 90 de zile.

În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au intensificat activităţile pentru combaterea indisciplinei în trafic, una dintre acţiunile desfăşurate vizând identificarea şi scoaterea din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au efectuat 346 de testări cu aparatele „Drager”, consumul de alcool fiind confirmat în 10 situaţii. Patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 34 şi 58 de ani, în cazul cărora etilotestele au indicat valori între 0,44 mg/l şi 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-au ales cu dosare penale, îmbibaţiile alcoolice urmând a fi stabilite în urma analizării probelor biologice de sânge ce le-au fost recoltate.

Tot dosar penal a fost întocmit şi pe numele unui tânăr de 22 de ani, din comuna Stâlpu, pe care poliţiştii Secţiei 5 de poliţie rurală Costeşti l-au depistat duminică seară conducând un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, cu toate că nu posedă permis de conducere, şi cu o concentraţie alcoolică de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cazul celorlalţi cinci şoferi care au băut înainte de a se urca la volan, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu puncte-amendă şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here