politist rutier3În ultimele 48 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au intensificat activităţile pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Peste 150 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele „Drager”, etilotestele indicând valori peste zero în cazul a 11 dintre ei. În funcţie de concentraţiile alcoolice pe care le-au avut la momentul depistării, 8 şoferi s-au ales cu dosare penale, iar ceilalţi 3 au fost sancţionaţi cu puncte-amendă şi lăsaţi fără permise pentru 90 de zile.

Printre cei cercetaţi penal se numără şi o tânără de 25 de ani, din Buzău, depistată în noaptea de vineri spre sâmbătă cu 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Frăsinet, însă cea mai mare valoare – 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat – a fost stabilită în cazul unui buzoian de 26 de ani, care a fost scos din trafic pe Strada 1 Decembrie 1918 din Buzău.

Alţi 22 de şoferi rămaşi „pietoni” în week-end

În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au constatat şi sancţionat 322 de abateri de la regulile de circulaţie şi au reţinut alte 22 permise de conducere.

Cei mai mulţi contravenienţi au fost conducători auto (223), însă acestora li s-au adăugat şi 12 pietoni, 10 căruţaşi, 5 biciclişti şi 3 conducători de mopede.

Conducătorii auto care au devenit „pietoni” pentru perioade cuprinse între 30 şi 90 de zile, „au apăsat prea tare” pedala de acceleraţie (15), au efectuat depăşiri neregulamentare (5), au circulat în mod nejustificat pe contrasens sau nu au respectat culoarea roşie a semaforului electric (câte unul).

Radarele amplasate în week-end pe raza judeţului Buzău au înregistrat în total 265 de autovehicule ce au rulat cu viteze mai mari decât limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here