Elevii care sunt acum în clasa a VIII-a vor intra anul acesta în clasa a IX-a, la liceu, pe modelul de anul trecut, adică pe baza mediei obţinute la Evaluarea Naţională şi a repartizării computerizate la liceu, potrivit unui anunţ oficial al Ministerului Educaţiei. Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că nu va modifica modalitatea de admitere în clasa a IX-a, pentru anul şcolar în curs- 2012-2013.

Metodologia privind Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a, aprobată printr-un ordin de ministru din august 2012, care vizează admiterea la liceu, rămâne valabilă în forma în care a fost adoptată în varăm explică oficialii.

Ministerul Educaţiei a anunţat că nu a făcut şi nici nu va face vreo modificare pentru anul şcolar în curs. Astfel, camerele video vor fi şi anul acesta în salile de clasa unde elevii susţin examenele, dar şi în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele şi în locurile unde se preiau şi se depozitează lucrările scrise.  În luna octombrie, Ecaterina Andronescu anunţa că Legea Educaţiei urma să fie din nou modificată în sensul trecerii clasei a IX-a de la gimnaziu înapoi la liceu. Astfel, ciclul gimnazial ar fi avut patru clase în loc de cinci.

Legea Educaţiei care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2011 stabileşte că elevii care au intrat în clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012 vor sta în gimnaziu cinci ani în loc de patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.