Cinci buzoieni sunt cercetati de oamenii legii pentru afaceri ilegale după ce polițiștii de la investigarea fraudelor au stabilit că aceștia au produs și comercializat peste 23.000 de litri de băuturi alcoolice. Cei cinci au fost trimiși în judecată pentru săvârșuirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au documentat activitatea infracţională a unui grup format din cinci membri care, în perioada martie – octombrie 2011, au desfăşurat activităţi în domeniul producerii şi comercializării băuturilor alcoolice fără a evidenţia veniturile obţinute, sustrăgându-se în acest fel de la plata obligaţiilor către bugetul statului.

În ziua de 17 octombrie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat cinci percheziţii la locuinţele a 3 dintre persoanele cercetate, suspectate că achiziţionează astfel de produse, precum şi la sediul unei societăţi comerciale şi la un depozit clandestin de băuturi alcoolice din municipiul Buzău.

Poliţiştii au găsit şi ridicat în vederea cercetărilor cantitatea totală de  2.185 litri produse cu miros specific de alcool, din cercetările efectuate până în prezent rezultând că, în perioada martie – octombrie a.c., cei cinci suspecţi au comercializat aproximativ 23.700 litri băuturi alcoolice.

Împotriva celor cinci suspecţi – o femeie de 47 de ani şi patru bărbaţi în vârstă de 56, 33, 26 şi 37 de ani, toţi din Buzău – a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările, în cauză urmând a fi stabilită şi valoarea prejudiciului cauzat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.