Dacă vremea capricioasă ne nemulţumeşte pe mulţi dintre noi, nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că acest lucru are şi efecte benefice. Potrivit specialiştilor ne aşteaptă un an agricol foarte bun, mai ales pentru culturile de orz, grâu dar şi rapiţă.

Ploile din ultima vreme au fost extrem de benefice mai ales pentru grâu, care va intra la recoltat la începutul lunii iulie şi care în acest moment este dezvoltat foarte bine. Nu acelaşi lucru se poate spune despre porumb şi floarea soarelui

Dacă anul trecut, aproape toate culturile de rapiţă au fost întoarse de agricultori pentru că nu s-a dezvoltat din cauza frigului, anul acesta producătorii pot răsufla uşuraţi pentru că vor avea o recoltă bogată. Şi grâul, orzul sau orzoaica arată foarte binepe camp, astfel că specialiştii în agricultură se aşteaptă la producţii care să depăşească 3 tone la hectar.

Agricultorii speră ca în continuare vremea să ţină cu ei, astfel încât culturile să se dezvolte normal.

Dacă în privinţa culturilor de toamnă lucrurile stau bine, în ceea ce priveşte cultura de primăvară, adică porumb şi floarea soarelui agricultorii încă au emoţii. Şi asta deoarece în acest an însămânţările s-au făcut târziu din cauza frigului şi a precipitaţiilor abundente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.