com 6Urși sau moși sau îmbrăcați în straie tradiționale românești sau costume populare, toti au defilat pe strazile din Buzau in cadrul Alaiului Datinilor și Obiceiurilor organizat de Consiliul Județean prin Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. Parada formata din sute de colindatori a defilat pe traseul Consiliul Județean- Bulevardul Nicolae Bălcescu-Platoul Dacia-Bulevardul Unirii-strada Patriei. Apoi alaiul a revenit in fata Consiliului Judetean unde s-au pus in scena obiceiurile sarbatorilor de iarna din zonele din care provin.

In ciuda faptului ca spectacolul a fost unul inedit, cu o oferta de traditie uriasa, putini au fost buzoienii care au fost curiosi sa asiste la desfasurarea evenimentului. Asta, chiar daca organizatorii evenimentului au invitat elevii si cadrele didactice de la mai multe scoli din judet.

„Am adus colindători din mai multe locuri din țară dar iată că tradițiile sunt lăsate un pic mai deoparte iar copii noștri sunt preocupați mai degrabă de calculatoare, tablete și jocuri. Este un efort al nostru și vrem să promovăm tradițiile fie ele din județul Buzău dar și din Bacău, Suceava, Botoșani și Iași. Ne-am fi dorit să fie mai mulți copii pentru că în primul rând pentru ei am organizat această manifestare. Este păcat pentru că jocurile copilăriei pierd teren și cu toții ne amintim cu drag de vremurile când mergeam cu colindul sau cu plugușorul”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău .

„Ceata de urși din Dărmănești”-Bacău, „Ansamblul Gura Izvorului Vatra Moldoviței”-Suceava, „Alaiul Cerbului”-Iași, „Ansamblul Balada”-Botoșani, „Ansamblul Breazul”-Mânzălești, „Grupul de Tradiții Macoveiul”-Padina, „Ansamblul Ciobănașul”-Gura Teghii și ansamblul Plaiurile Mioriței al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău au defilat pe strazile din Buzau in dorinta de a mentine traditia si a o transmite mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.