Primarul Constantin Toma a primit mandat special din partea consilierilor locali de a propune ADI 2008, asociație care controlează activitatea Companiei de Apă, suplimentarea ordinii de zi a şedinţei acţionarilor companiei care va avea loc pe 28 martie. „Nu voi propune decât ceea ce am fost mandatat, adică să vin cu noi puncte pe ordinea de zi a AGA a Companiei de Apă Buzău. Ori voi propune puncte noi, ori voi solicita modificarea punctelor de pe ordinea de zi propuse de consiliul de administrație al companiei. Pe bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2017, să reducem costurile de funcţionare pe personalul indirect productiv cu 30%, să dispară sumele alocate, pentru că au un aparat propriu de patru ori mai mare decât al Primăriei, pe consilieri juridici, să dispară sumele de plată pentru avocaţi pentru că erau prinse 2 miliarde şi jumătate, bani pentru plata avocaţilor pe anulă ăsta. Să dispară cheltuielile de protocol până la nivelul de 10%. Fiind preţ de monopol al apei la Buzău, nu ştiu de ce ar trebui să mai găseşti şi alţi clienţi, de ce mai trebuiesc 2 miliarde şi jumătate. Am propus tăierea provizioanelor legate de mandat. Probabil în contractul de mandat al domnului Tescaru există şi o jumătate de milion de euro, despăgubire în cazul în care ar fi dat afară. Bineînţeles, am propus altă firmă de audit, să aleagă din cele mai mari 5 firme mondiale care sunt prezente şi la Bucureşti şi mergem înainte, astfel încât să reducem şi costurile de funcţionare şi să creăm şi premisele pentru reducerea preţului la apă în viitorul apropiat”, a mai spus primarul Toma.

Cu banii astfel economisiţi, Compania de Apă ar urma să înlocuiască o serie de conducte pentru ca în final calitatea apei furnizată populaţiei să nu mai lase de dorit.
„Am avut o discuţie cu domnul Dumitru Cristea, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director adjunct al Companiei de Apă, prin care, cel puţin, i-am smuls promisiunea că vor fi înlocuiţi cei 50 de kilometri, sunt vreo 34 de kilometri prinşi în această strategie de dezvoltare. Şi-a luat angajamentul, inclusiv în acest an, vor fi înlocuite conductele de pe 2 străzi, conducte din oţel şi azbociment”.
Primarul Constantin Toma a dezvăluit astăzi că a fost finalizat studiul comandat de Primărie cu privire la modul în care este calculat preţul plătit de populaţie pentru apa meteorică și, potrivit căruia, tariful perceput în acest moment ar fi dublu față de cel real.
Tot în şedinţa extraordinară de miercuri a Consiliului Municipal Buzău, aleşii au acordat mandat Georgetei Cristea pentru participarea la şedinţa Adunării generale a Acţionarilor Companiei de Apă convocată la sfârșitul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.