Bugetul judetului Buzau a fost adoptat astazi in forma propusa de initiator chiar daca reprezentantii PDL au votat impotriva ori s-au  abtinut la toate proiectele legate de impartire banilor. La sedinta Consiliului Judetean de astazi a participat si prefectul judetului Buzau, Paul Beganu care a declarat la final ca repartizarea banilor nu este dupa parerea sa una echitabila si ca vor fi cu siguranta investitii care vor avea de suferit.

La randul sau, secretarul general al PDL, Liviu Mocanu a declarat ca impartirea banilor s-a facut strict pe criterii politice si proiectele vor fi atacate in contecios administrativ.

“Sumele au fost repartizate pur pe criterii politice si nu s-a tinut seama de realitate de necesitatile comunitatilor sau de vreo formula de calcul. S-au facut si niste razbunari in ceea ce priveste anumite comune ale PNL care probabil nu au fost ascultatori si au primit fonduri mult mai mici si decat ale noastre. Ne rezervam dreptul sa atacam in contencios administrativ”a declarat Liviu Mocanu.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, a declarat ca bugetul este unul care asigura o functionalitate la limita existentei a administratiilor si asigura si un minim de investitii.

“Bugetul anul acesta nu a creat nici o divergenta. A fost aprobat cum era si normal. Este un buget care asigura o functionalitate la limita existentei tuturor unitatilor subordonate Consiliului Judetean si asigura si o mica parte de investitii. Este pusa  in discutie finalitatea investitiei la Maternitate si chiar si suma alocata la drumurile judetene este oarecum insufucienta pentru a gestiona 1000 de kilometrii de drumuri judetene in conditiile in care vrem asfalt si vrem ca acesta sa fie bine intretinut. Anul trecut, ne-am descurcat extrem de greu si speram ca in acest an sa reusim sa facem si plombarile necesare si covorase bituminoase si asfaltarea unor drumuri judetene care acum sunt pietruite. ”- a incheiat Victor Mocanu

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/Paul-BEGANU.mp3|titles=Paul BEGANU] [audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/Liviu-MOCANU1.mp3|titles=Liviu MOCANU] [audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/Victor-MOCANU.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.