CFR Calatori si CFR Marfa, Termoelectrica si Posta Romana se numara printre companiile de stat care urmeaza sa faca restructurari sau sa se inchida. Cele 18 societati prevazute in memorandumul cu Fondul Monetar International vor preda, pana la sfarsitul lunii aprilie, programele de restructurare, de privatizare sau de inchidere, urmand sa fie discutate cu reprezentantii Fondului.

Pe lista companiilor monitorizate se afla, printre altele, Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare si Compania Nationala Posta Romana.

„Pana la sfarsitul acestei luni, cele 18 companii trebuiau sa raporteze, noua companii la Ministerul Transporturilor, opt la Ministerul Economiei si Compania Nationala Posta Romana la Ministerul Comunicatiilor. A existat o analiza comuna cu expertii de la Fond si Comisia Europeana si cu directorii companiilor respective. Ministerele vor prezenta programele de restructurare si impreuna cu FMI si Comisia vom stabili ce vom face cu fiecare companie „, a explicat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.