Doi tineri râmniceni, o femeie și un bărbat, reveniți din Austria, au fost amendați pentru că nu au respectat măsura de izolare la domiciliu impusă de autorități. Ei au fost identificați în apropiere de popasul Merei, unde s-au oprit într-o parcare și s-au luat la ceartă, iar un echipaj de poliție i-a observat. 

În data de 15 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei în timp ce executau activităţi specifice pe raza de competenţă, în zona unui operator economic din localitatea Merei, au depistat două persoane, un bărbat în vârstă de 32 de ani şi o tânără de 19 ani, ambii din Râmnicu-Sărat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că cele două persoane figurează ca fiind în izolare la domiciliu, întrucât aceştia s-au întors recent din Austria.

Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât la momentul depistării, cei doi tulburau liniștea și ordinea publică, au fost sancționați și conform Legii 61/1991R pentru sancţionarea  faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.” , precizează Biroul de Presă al IPJ.

Între timp, a fost anunțat și bilanțul activităților de prevenire împotriva răspândirii noului coronavirus, în urma acțiunilor din weekend. Au fost aplicate peste o sută de amenzi. 

În perioada 15 – 17 ianuarie a.c., poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și cu reprezentanți ai tuturor instituţiilor de control din Buzău, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

La activităţile de verificare au participat peste 600 de efective.

De asemenea, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului public rutier de persoane şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto, verificând peste 50 de mijloace de transport public, dintre care 30 de mijloace de transport în comun.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 60 de societăți comerciale, peste 100 de locaţii de interes, fiind legitimate şi verificate totodată peste 4300 de persoane.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 156 sancţiuni contravenţionale, dintre care 122 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 18 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/deschise cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări, petreceri private etc.) este interzisă, circulaţia persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 este restricţionată, cu anumite excepţii, iar purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în toate locurile publice. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Poliţiştii buzoieni recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi să nu se expună la riscuri., spun reprezentanții IPJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.