Politistii buzoieni sunt departe de a finaliza ancheta declansata in urma incendiului care a mistuit, luna trecuta, Piata Crang din Buzau. Oamenii legii asteapta rezultatele unei expertize tehnice menite sa faca lumina in acest caz.  Politistii buzoieni iau in calcul toate variantele: in timp ce pompierii au spus, la inceput, ca focul ar fi fost provocat de un necunoscut care a aruncat in interior mai multe petarde, oamenii legii au fost mai rezervati in declaratii si s-au ferit sa vorbeasca despre cauzele incendiului. Totusi, surse din IPJ Buzau sustin ca nu petardele ar fi provocat incendiul care a distrus una din cele mai mari piete din oras, adaugand faptul ca paynicul platit de comercianti sa pazeasca obiectivul comercial ar fi fost baut in seara cu pricina si chiar ar fi fost trezit din somn de focul puternic.

Saptamana trecuta, primarul Constantin Boscodeala s-a declarat nemultumit de modul in care decurge ancheta privind incendiul de la Piata Crang. Edilul sef buzoian a precizat ca nu se multumeste cu explicatia pompierilor ca incendiul ar fi fost provocat de o petarda, atat timp cat nu a fost identificat cel care a aruncat obiectele pirohenice.

Tot saptamana trecuta, seful din Palatul Comunal a anuntat ca Piata Crang va fi mutata intr-un cort, renuntandu-se, cel putin pentru moment, la ideea unei constructii din lemn. Comerciantii nu agreeaza insa deloc aceasta idee si spun ca si cortul poate lua foc la cel ca si constructia din lemn. In plus, oamenii se tem ca iarna vor suferi groaznic de frig iar vara caldura ii va toropi si le va distruge mult mai repede marfa perisabila.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.