Deşi pare complicat şi multe primării din România aleg să apeleze la ajutorul firmelor de consultanță pentru întocmirea acestor proiecte, la Cislău toate documentele sunt făcute de angajații primăriei. În felul acesta, primăria economisește banii care i-ar cheltui pentru plata acestor servicii şi, în plus, are siguranţa că proiectul este făcut aşa cum trebuie pentru a fi declarat eligibil.
„O singură dată am făcut un proiect cu o firmă de consultanță şi a picat. Aceste proiecte le-am făcut întotdeauna cu colegii din primărie şi de la CJ. Eu nu cred că este grea întocmirea unui proiect european, greu e să-l duci până la capăt. Am avut 18 proiecte cu finanţare europeană, la niciunul dintre ele nu am dat un leu penalizare înapoi. Am respectat întocmai ghidurile, instrucțiunile şi ceea ce ne-a cerut finanțatorul“, spune primarul Dumitru Mitroiu.
Nu a fost uşor în primii ani, fiindcă localnicii au înţeles mai greu cum stă treaba cu aceste proiecte europene, dar în timp lucrurile s-au reglat.
„Am lăsat în urmă alte probleme ale comunei, iar locuitorii strigau şi ne reproșau la timpul respectiv. Am ţinut şedinţă şi le-am explicat: «Domnilor, este mai uşor să faci iluminatul publice, cel mai greu e să faci un proiect şi să faci drumurile». Şi le-am făcut“, spune primarul.
În prezent toate drumurile din comuna Cislău sunt pietruite, iar până în anul 2020, Primăria speră ca drumurile să fie asfaltate în procent de 98 la sută. În acest sens, comuna Cislău a depus proiectul de asfaltare a drumului „Cislău – Buda Crăciunești” în valoare de câteva milioane de euro, care deocamdată este în evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.