ANI a finalizat ancheta in cazul fostului consilier al Ministrului Educatiei, buzoianca Melania Vergu. Inspectorii ANI au sesizat DNA cu privire la incalcarea de catre Vergu a legii privind conflictul de interese cu privire la fondurile contractate de la Uniunea Europeana. Vergu mai este acuzata si de actiuni de coruptie privind aceste fonduri.

Potrivit inspectorilor ANI, Melania Mandas Vergu, fost consilier personal al ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, a savarsit, in perioada 24 decembrie 2009 – 3 iunie 2010, infractiuni contra intereselor financiare ale Comunitãtii Europene si infractiunii de conflict de interese.

La data de 18 noiembrie 2009, Ministerul Muncii a aprobat cererea de finantare cu titlul „Practica sa inveti, invata sa practici”, depusa de SC Edu Tim Consultanta Europeana SRL, reprezentata legal, in calitate de director, de Ioan Teodor Vergu, fiul Melaniei Vergu.

Obiectivul proiectului consta in „cresterea gradului de informare si constientizare asupra rolului programelor de pregatire practica in dobandirea competentelor profesionale de catre elevi si studenti, precum si in cresterea ocupabilitatii si insertiei acestora pe piata muncii”.

Contractul de finantare, in valoare de 14.678.765 lei, a fost semnat pentru beneficiar – SC Edu Tim Consultanta Europeana SRL – de catre administratorul societatii comerciale, Melania Vergu.

Dupa semnarea contractului de finantare, Melania Vergu, in calitate de manager de proiect si administrator al firmei, a schimbat sediul social.

In acest context, ANI sustine ca sunt indicii referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Melania Vergu.

La data de 3 iunie 2010, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dispus eliberarea din functia de consilier a Melaniei Mandas Vergu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.