Compania de Apă Buzău anunță utilizatorii că, de la 1 ianuarie 2023, tarifele la apă și canalizare-epurare ar putea fi majorate, în contextul respectării strategiei de tarifare aprobate în cadrul celui mai mare proiect de dezvoltare derulat de operatorul regional. În acest sens, Compania avansează o propunere de ajustare cu 9% la apă și de 0,50% la canalizare.

IATĂ ANUNȚUL OFICIALILOR DE LA COMPANIA DE APĂ BUZĂU:

Compania de Apă S.A. Buzău implementează “Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Buzău- în perioada 2014-2020”,  nr. 301/23.12.2019, proiect care are o valoare de peste 350 milioane euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană, Guvernul României, Autorități Locale și Compania de Apă.

Pentru susținerea contribuției proprii a Companiei de Apă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Buzău 2008 și toate Consiliile Locale implicate au aprobat prin Hotărărea  nr.19/27.11.2019 o strategie de tarifare care prevede ajustarea graduală a prețului apei potabile și a tarifului de canalizare-epurare pentru perioada 2020-2025, ajustarea fiind operată la data de 1 ianuarie a fiecărui an.

În acest context, Compania de Apă S.A. Buzău anunță intenția de ajustare a prețului apei potabile furnizate, a tarifului pentru serviciul de canalizare-epurare și a tarifelor la serviciile conexe activității de apă potabilă și canalizare-epurare. În  conformitate cu Decizia ANRSC nr.11/31.01.2020, pentru anul 2023 propunerile de ajustare sunt: pentru apa potabilă 9,00%, pentru canalizare-epurare 0,50%. Tarifele serviciilor conexe se vor  actualiza cu noul  preț  al combustibililor și materialelor utilizate. Noile prețuri și tarife vor cuprinde și indicele de inflație din anul 2022 comunicat de Institutul Național de Statistică. TVA -ul aplicabil este cel în vigoare la data prezentei, de 9% la apa potabilă și canalizare și 19% la servicii conexe.

De menționat că, pentru a fi aplicate, propunerile cu noile tarife trebuie să intre prin filtrul A.N.R.S.C.

În momentul de față un metru cub de apă este 7,06 lei, în timp ce un metru cub de canalizare-epurare este 5,61 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.