epa08179095 A researcher at work in the laboratory of Clinical Microbiology, Virology and Emergency Diagnostics of the Luigi Sacco hospital in Milan, Italy, 30 January 2020. The Italian authorities are making medical research measures to deal with the possible emergency of the Coronavirus. EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Direcția de Sănătate Publică mai dispune de un număr foarte mic de kituri cu care se poate depista prezența virusului Sars-Cov-2. În aceste condiții, se mai lucrează doar testele care reprezință urgență, restul sunt trimise la București, ceea ce înseamnă că durează circa două zile până vin rezultatele.

La această situație s-a ajuns pentru că în ultima vreme a fost nevoie de testarea unui număr mare de buzoieni cu simptome de coronavirus, într-un timp foarte scurt.
Conducerea Direcției de Sănătate Publică a demarat procedura de achiziție de noi teste, care sunt așteptate la începutul săptămânii viitoare.

Buzăul a ajuns conform ultimei raportări la 1041 de cazuri de coronavirus, cu 385 de cazuri active, și cu 30 de decese în rândul acestei bolnavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.