Situaţie revoltătoare la Blocul Operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă! O parte din aparatura medicală nouă, cumpărată de autorităţi, stă nefolosită de mai multe luni! Asta din cauza sistării lucrărilor de reabilitare a secţiei, decizie luată de constructor. Pentru a relua investiţia, executantul cere mai mulţi bani Consiliului Judeţean.

Pentru reabilitarea Blocului Operator, în clădirea Spitalului Judeţean, au fost operate mai multe modificări, inclusiv eliberarea unor încăperi de utilitate medicală. Între timp, în primăvară, lucrările au fost sistate.

Mai grav este că, din cauza suspendării lucrărilor, o parte din aparatura medicală nouă, achiziţionată în cadrul aceluiaşi proiect şi destinată Blocului Operator, stă nefolosită.

Totul a pornit de la noile pretenţii financiare pe care le are executantul lucrării, firma Hidro Salt, societate care solicită majorarea contractului, pe motiv că legislaţia în domeniul construcţiilor s-a modificat, iar necesarul recalculat pentru manoperă şi materiale ar fi mai mare faţă de cel stabilit iniţial prin licitaţie. Negocierile cu responsabilii Consiliului Judeţean au ajuns într-un impas, astfel că, zilele următoare, se va lua o decizie. Nu este exclusă chiar rezilierea contractului.

Surse din Consiliul Judeţean ne-au precizat că, pentru a relua lucrările, constructorul cere încă 50% din suma contractată iniţial.

De menţionat că, tot din cauza suplimentării unor costuri pentru firma Hidro Salt, la lucrările de reabilitare a Centrului multifuncţional Pârscov, Camera de Conturi Buzău i-a imputat Consiliului Judeţean plata nelegală a unor devize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.