Județul Buzău se află pe locul doi, între cele trei județe care țin de Curtea de Apel Ploiești, în privința deciziilor de restituire a taxei de poluare. Aproape 7.000 de persoane din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Buzău au cerut în instanţă, anul trecut, returnarea taxei de poluare pe care au achitat-o la cumpărarea unor autovehicule.
Conform datelor furnizate de Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care include Tribunalele Prahova, Dâmboviţa şi Buzău, în anul 2012, pe rolul acestor instanţe au intrat 6.735 de dosare care au avut ca obiect restituirea taxei de poluare.
Cel mai mare număr de procese pentru restituirea acestei taxe l-a înregistrat Tribunalul Dâmboviţa, unde au fost deschise 3.386 de procese.
Alte 2.239 de dosare pentru restituirea taxei de poluare s-au înregistrat la Tribunalul Buzău, în timp ce pe rolul Tribunalului Prahova au intrat 1.110 dosare.
Numărul dosarelor care au ca obiect restituirea taxei de poluare a fost de trei ori mai mare în anul 2012 faţă de anul precedent.
Pe parcursul anului trecut au fost soluţionate 4.180 dintre dosarele aflate pe rolul celor trei instanţe şi care au ca obiect restituirea taxei de poluare.
Astfel, la Tribunalul Dâmboviţa s-au soluţionat 2.311 dosare, la Tribunalul Buzău au fost pronunţate decizii în 1.175 de dosare în timp ce magistraţii Tribunalului Prahova au pronunţat soluţii în 694 de dosare privind restituirea taxei de poluare.
În cele mai multe dintre aceste dosare instanţele de judecată au dispus restituirea taxei de poluare pe care cumpărătorii de autoturisme au achitat-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.