Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Peste 490 de nereguli rutiere constatate de poliţiştii rutieri în weekend / Şoferii ”grăbiţi” și prietenii lui Bachus au fost în vizorul poliţiştilor

În perioada 05 – 07 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 496 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 42 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Astfel, începând cu vineri 05 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Buzău şi Râmnicu Sărat au efectuat o acţiune pe raza înregului judeţ, care a avut ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum şi asigurarea unui trafic rutier fluent, în vederea reducerii numărul de accidente rutiere, dar şi pentru diminuarea consecinţelor acestora.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 248 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care au călcat prea tare pe pedala de acceleraţie, iar 36 dintre aceştia au rămas fără dreptul de a conduce autovehicule în următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 183 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.
Duminică, 07 februarie, poliţiştii au continuat acţiunile de control în trafic pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 5 situații. În cazul a 3 șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.
În cazul altor doi șoferi de 51, respectiv 63 de ani, depistați băuți la volan, s-a impus întocmirea de dosare penale, aparatele etilotest indicând valori de 0,71 şi 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii rutieri au mai întocmit încă două dosare penale care au vizat circulaţia pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, dar şi pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Alte 16 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi circulaţia pe sensul opus de mers.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (60), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (28), dar şi 82 pentru alte abateri în trafic.
Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 32 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 200.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.