Aproape 700 de candidați și-au depus dosarele pentru a deveni agent de ordine publică, în urma concursului de recrutare din sursă externă, pentru posturi sau secții de poliție rurală din județ. Au fost scoase la bătaie 40 locuri pentru încadrare din sursă externă și unul pentru reîncadrare.

Doar în ultima zi de înscrieri, la centrul de la Clubul Polițiștilor s-au înregistrat peste 180 de cereri, astfel că numărul candidaților a ajuns la 683. Cea mai mare concurență este pentru postul de ajutor șef de post de la Ziduri, unde sunt, în acest moment, 28 de candidați pe un loc, urmează Vadu Pașii, cu 26 de candidați, Pietroasele, pentru care s-au înscris 25 de aspiranți, iar Măgura și Ghergheasa au câte 24 de candidați.

După încheierea perioadei de înscriere, candidații vor fi examinați medical și psihologic și vor susține probele sportive, iar pe 14 mai va avea loc examenul scris.

La nivel național, 26.035 de persoane s-au înscris pe cele 1.853 de posturi de agenţi de ordine publică, cei mai mulţi candidaţi fiind în judeţele Gorj (64 candidaţi/loc), Dolj (55 candidaţi/loc) şi Argeş (47 candidaţi/loc), informează Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.