Potrivit statisticii serviciului 112 în luna ianuarie în județul Buzău au fost primite în total 36 152 de apeluri dintre care 27030 adică 74,77% au fost apeluri false iar restul însemnând doar 9122 de apeluri au fost reale. Potrivit STS Buzău  cele mai multe apeluri înregistrate au fost direcționate la servciul județean de ambulanță: 6377 adică mai bine de 67%. Și la poliție au sunat 6377 de persoane adică din totalul apelurilor aproape 23% . La ISU și SMURD au fost înregistrate 659 de apeluri iar la jandarmi doar 241.

Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele prepay.

Urmare constatărilor făcute de către autorităţile statului, 329 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112.

Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.

Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi„.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.