În perioada 9 – 15 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat acţiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării vitezei legale în localităţi cât şi în afara acestora.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 892 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru depăşirea vitezei legale poliţiştii au aplicat peste 300 de sancţiuni. Au mai fost aplicate sancţiuni şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordare de prioritate, dar şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţiştii au avut în vedere şi respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, biciclişti şi căruţaşi, fiind sancţionate pentru abateri rutiere 98 de persoane din aceste categorii de participanţi la trafic. 

Totodată, poliţiştii au reţinut peste 160 de premise de conducere, dintre care 99 pentru nerespectarea limitei de viteză, 25 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 16 neacordarea de prioritate, 7 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi 14 pentru alte abateri. În 15 situaţii, în urma neregulilor constatate, au fost retrase şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor conduse de şoferii opriţi în trafic.

De asemenea, în perioada de referinţă, au fost întocmite 7 dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Poliţiştii rutieri au avut în vedere şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto în mijloacele de transport public în comun conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.