Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au fost solicitaţi în ultimele zile, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru localizarea şi lichidarea unor incendii de vegetație provocate de arderi necontrolate.

Arderile necotrolate sunt în continuare o problemă pentru pompierii buzoieni. Deşi acestea pot conduce la pagube însemnate la culturile agricole şi în acelaşi timp pot reprezenta un pericol pentru şoferii care circulă pe drumurile publice, proprietarii continuă să dea foc la vegetaţia uscată. În ultimele zile au fost peste 20 asemenea incendii, suprafața totală de vegetație uscată care a ars fiind de aproximatix 150.000 metri pătrați.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au intensificat arderile necontrolate (incendiile de vegetație uscată şi mirişte), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupașcu” Buzău atenționează atât cetățenii cât și instituțiile și operatorii economici cu privire la măsurile obligatorii ce se impun la arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.