Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, le transmite clericilor din Eparhie un îndemn, după noile reglementări din acordul încheiat între Patriarhia Română și Ministerul de Interne.

În contextul noului acord dintre Patriarhia Română și Ministerul Afacerilor Interne, încheiat în data de 15 aprilie 2020, privind sporirea măsurilor de limitare a răspândirii virusului COVID-19, îndemnăm clericii din Eparhia noastră să pună în aplicare cu maximă responsabilitate reglementările acestui protocol.

Preoții sunt îndatorați să acorde importanța cuvenită atât respectării regulilor de igienă (dezinfectarea mâinilor, purtarea mănușilor și a măștii de protecție), cât și alegerii voluntarilor care vor distribui Sfânta Lumină și Paștile (pâinea binecuvântată) în parohii, conștientizându-i asupra responsabilității pe care și-o asumă ca reprezentanți ai Bisericii în această misiune.

Având în vedere perioada de grea încercare prin care trecem, este esențial să dăm dovadă de disciplină desăvârșită, solidaritate, răbdare și implicare, intensificând rugăciunea pentru cei în suferință și pentru toți cei implicați în lupta dusă pentru depășirea crizei generate de noul coronavirus.

Să ne rugăm Maicii Domnului și tuturor sfinților ca să ne dea puterea de a trăi marele praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu nădejde în bunătatea și iubirea de oameni a lui Dumnezeu Cel milostiv.” , se menționează într-un comunicat, transmis astăzi, de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.