În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, a fost identificat şi depistat un tânăr de 23 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, în calitate de contravenient la regimul armelor şi muniţiilor.

„În data de 23 septembrie, personalul unei stații de carburanți din comuna Mărăcineni, a sesizat dispeceratul Poliției municipiului Buzău, cu privire la faptul că în toaleta stației de carburanți a fost găsit un pistol.
Având în vedere sesizarea, la fața locului au fost direcţionaţi poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au desfășurat activități specific şi au stabilit că proprietarul armei este un tânăr din Câmpulung Moldovenesc, despre care s-a stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în tranzit către domiciliu, a pierdut arma neletală deţinută pentru autoapărare, tip pistol, în incinta staţiei de carburanţi.
Bărbatul a fost invitat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, unde a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5000 de lei, pentru pierderea armei neletale supuse autorizării, conform prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.
De asemenea, poliţiştii au aplicat și sancțiunea complementară a anulării dreptului de deținere, de port și folosire a armelor pentru următorii 5 ani, conform aceluiaşi act normativ.

Poliţiştii atenţionează deţinătorii legali de arme să trateze cu maximă responsabilitate manipularea şi păstrarea armamentului, întrucât ignorarea prevederilor legislative incidente domeniului, reprezintă o vulnerabilitate care poate duce la intrarea armelor şi muniţiilor într-un circuit ilegal!” , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.