Frozen Fire, un armăsar pur sânge englez deosebit de valoros, poate fi văzut, începând cu această săptămână, la Herghelia Cislău, din județul Buzău. Acesta s-a născut în Germania și este multiplu câștigător în alegări publice pe hipodromurile din Europa, câștigător de derby în Irlanda, iar la Herghelia Cislău va activa ca reproducător în cadrul nucleului de iepe mamă de rasă pur sânge englez în sezonul 2019.

Această acțiune de ameliorare genetică este gestionată de către Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și se desfășoară cu sprijinul Irinei Vlăduca – Marghiloman, președinte al Asociației Alexandru Marghiloman, descendent al cunoscutei personalități politice a României. Alexandru Marghiloman s-a numărat printre întemeietorii şi conducătorii Jockey-Club-ului Român şi ai Hipodromului Bucureşti. Acesta a organizat, la Buzău, prima crescătorie de cai de rasă Pur sânge englez cu instalații moderne pentru acea vreme şi un hipodrom.

Herghelia Cislău a fost înființată în anul 1884, pe fostele domenii ale Mitocului Călugăresc de la Cislău și, în prezent, această faimoasă herghelie istorică este azi cuprinsă în structura Direcției de Crestere, Exploatare si Ameliorare a Cabalinelor, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Herghelia Cislău are ca obiectiv principal creșterea și ameliorarea nucleelor de rasă Pur sânge englez și Gidran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.