Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc își promovează în continuare elevii, pentru a da exemplul tinerilor care eleg cariera militară, în spatele fiecărei alegeri fiind o poveste impresionantă.

Este și cazul tinerei sergent (grad onorific) Mihaela-Roxana Șolcă, în vârstă de 21 de ani, elevă în anul II, la programul de formare a maiștrilor militari, la arma aviație și specializarea „Electromecanică și Automatizare de bord de aviație”.

Viața militară este potrivită pentru mine, mereu mi-a placut să am o responsabilitate pe umeri, iar acest grad mi-a dezvoltat toate abilitățile., mărturisește Roxana. 

„Întrebată ce anume a determinat-o să aleagă haina militară, aceasta a devenit melancolică, deoarece povestea ei are o mare încărcătură emoțională și începe încă din copilărie, când vacanțele le petrecea la bunici.

Bunicul meu îndrăgea armata și se uita la diferite emisiuni despre militari. Mereu îmi povestea despre prietenii lui care fac parte din armată și cât de mult și-ar fi dorit să devină și el, la rândul său, militar. Cu puțin timp înainte să decedeze, mi-a destăinuit că își dorește mult ca o nepoată să lucreze în domeniul medical, o alta să urmeze Facultatea de Drept și a treia să facă parte din sistemul militar. Peste ani de zile, această dorință a bunicului s-a împlinit. Verișoara mea cea mare a reușit să fie admisă la Facultatea de Medicină, eu sunt eleva Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, iar nepoata cea mică este în ultimul an de liceu și se pregătește pentru Facultatea de Drept.

104004101 1603128933182723 4883703961401731947 n
Sursă: pagină personală facebook

Nu vom ști niciodată dacă previziunea bunicului s-a bazat pe cunoașterea întemeiată a calităților celor trei nepoate sau dacă nepoatele au ales drumul în viață pentru a-i îndeplini acestuia dorința, dar am aflat că Roxana era atrasă încă de mică de ceea ce putea face un băiat.

În loc să stau să mă joc cu păpușile eu mergeam la tata la atelier și mă jucam cu ciocanul și șurubelnița. Până să fiu declarată admisă în această insitutție de învățământ militar, eu mergeam cu tata la muncă și-l ajutam la treabă.

Atât tatăl, cât și mama au susținut-o în alegerea pe care a făcut-o.Mama este un exemplu în viața mea. Ea mi-a arătat mereu cât de puternice trebuie să fim, noi femeile, și că în multe privințe trebuie să dăm dovadă de tărie de caracter și de perseverență.

Felicitări, Roxana, pentru că ți-ai făcut familia mândră de tine și pentru că ai ales drumul pe care te-a proiectat bunicul tău încă din copilărie. Bine ai venit în marea familie a Forțelor Aeriene!, au scris oficialii școlii militare de la Boboc, pe pagina de facebook a instituției. 

Foto: Bogdan Pantilimon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here