Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri „Traian Vuia” continuă promovarea elevilor, ca modele de urmat pentru alți tineri care ar dori să aibă o carieră militară. 

Roxana Cristina Tănase, caporal, este elevă în cadrul  școlii, la arma Aviație, specializarea Aeronave si Motoare de Aviație.

Încă din copilărie pot spune că am fost ghidată spre succes de vorbele tatălui meu care îmi spunea că „lucrurile bune în viață nu se primesc cu ușurință”. Acest lucru m-a determinat să muncesc mai mult pentru ceea ce îmi doresc, să îmi depășesc limitele și teama de eșec. Drumul meu spre succes nu a fost unul ușor, însă cu încredere și ambiție am început pregătirea pentru a urma o carieră militară, trecând la un mod de viață dinamic, cu multe provocări și cu dorința de a face față acestora.

Am pornit de la ideea că în viață avem un drum și se spune că pasiunile noastre ne călăuzesc spre ceea ce ne dorim cu adevărat. Pasiunea mea, încă de la o vârstă fragedă, a fost aviația și tot ce reprezintă acest domeniu. Deși nu am absolvit un liceu pe profilul studiat acum în școală, nu mi-a stat nimic în cale să muncesc pentru ca visul meu să devină realitate. Mi-am dorit să fiu parte a zborului și consider că am făcut deja primii pași.

Trecerea de la viața civilă la mediul militar nu a fost ușoară însă cu ajutorul cadrelor și colegilor am reușit să acumulez toate elementele definitorii unui militar. Îmi voi aminti cu nostalgie de momentele frumoase din perioada de instrucție, despre care o să povestesc mereu cu drag. În școala militară am avut parte de momente unice, am învățat că ajutorul se oferă fără așteptarea de a primi ceva în schimb. Totodată, mediul militar m-a făcut să înțeleg că pentru reușita individuală e nevoie de colaborare și reușita întregului, fraza rostită zilnic de către instructori „toți pentru unul, unul pentru toți” m-a ajutat să înțeleg că lucrul în echipă este esențial pentru a atinge succesul.

Foto: Alexandru Băncilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here