Mai mulţi părinţi care au copii cu dizabilităţi susţin că sunt puşi pe drumuri de conducerea TransBus pentru a cere lunar abonamente gratuite, chiar dacă ei au legitimaţii speciale ce le conferă acest drept. Şefii societăţii TransBus spun că noile modalităţi de acordare a gratuităţii fac parte dintr-un protocol cu Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a avea o evidenţă exactă a celor care beneficiază de călătorii gratuite.

Însoţitorii şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap reclamă că li se cere depunerea lunară a unor documente pe baza cărora să fie eliberate abonamente gratuite. Susţin însă că, potrivit legii, persoanele cu handicap şi asistenţii personali ori însoţitorii lor au legitimaţii speciale, eliberate de D.G.A.S.P.C., legitimaţii cu care pot circula gratuit în orice colţ al ţării.
La Buzău, noile reguli impuse de TransBus au stârnit revoltă printre părinţii care au copii cu handicap. Nu puţini sunt însoţitorii unor copii cu deficienţe care spun că sunt nevoiţi să facă mai multe drumuri, pentru a intra în posesia noilor abonamente. Mai supărător este că noile abonamente au valabilitate doar o lună, astfel că beneficiarii trebuie să meargă din nou la un punct de lucru al TransBus.
Directorul TransBus susţine că abonamentele gratuite sunt eliberate potrivit unei convenţii cu Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Buzău, pentru a se deconta transportul gratuit în baza unui număr exact de beneficiari.
Potrivit legii, „legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă este valabilă pe întregul teritoriu al ţării, fiind recunoscută de toate regiile de transport local, şi este eliberată de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.