pozaAsociatia “DIFERITI DAR EGALI” a lansat proiectul “Hraniti speranta cu  fapte bune” in cadrul caruia va fi initiata colectarea de imbracaminte, incaltaminte si  jucarii pentru copii defavorizati si participarea cu un stand la Targul de cadouri si hand made din perioada 13-15.12.2013.

Asociatia “DIFERITI DAR EGALI” este un ONG recent infiintat avand ca scop principal identificarea si ajutorarea persoanelor cu dizabilitati, a celor neadaptate, a familiilor nevoiase, a batranilor precum si a altor persoane aflate in impas sau cu o situatie materiala / sociala precara, identificarea tinerilor cu oportunitati reduse si includerea acestora in / si prin activitati de tineret si pentru tineri. Pentru atingerea scopului propus asociatia are mai multe obiecte de activitate: servicii sociale, de consiliere psihologica,  juridica,  consiliere autorizata in / din limbaj mimico-gestual, asistenta specializata psihopedagogica si logopedica, activitati de tineret si pentru tineri, activitati de servicii suport pentru invatamanat, etc.

“Totul a inceput in urma cu 17 ani cand am luat primul contact cu persoanele cu dizabilitati, deficientii de auz si comunicare. Desi viata mea in acel moment avea cam tot ceea ce-i trebuia, undeva se instalase un gol pe care nu stiam sa-l explic si mai ales, nu stiam sa-l umplu. In momentul in care am intalnit copiii din scoala, am inceput sa ne jucam, sa comunicam prin limbajul semnelor am inteles ce lipsea. In toti acesti ani as fi putut face atat de multe, dar am preferat sa stau comod in patratica mea, sa ma plang de nedreptatile lumii si incompetenta unora sau altora. S-a instalat sentimentul de vinovatie ca nu pot face mai mult si am inceput sa caut oamenii cu care sa ajutam aceste persoane privite de multi doar “cu un singur ochi”. Copiii cu care lucrez zilnic mi-au aratat ca stiu sa fac mai mult decat credeam si mi-au dat fara rezerve, dragostea si increderea lor. Secrete si intrebari, nevoi si bucurii. Alaturi de oamenii pe care i-am gasit, vom incerca sa le aducem zambetul pe buze, sa le “hranim speranta cu  fapte bune” asa cum spunea Bartolomeu Anania si vom invata impreuna ce este fericirea” – Ec. Alina Monica Cretu, presedinte Asociatia “Diferiti dar egali”.

La acest eveniment alaturi de membrii fondatori vor participa  reprezentanti ai institutiilor publice locale si jurnalisti.

In ideea ca fiecare din noi avem puterea si datoria de a crea un viitor mai bun, va invitam sa fiti alaturi de noi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.