Guvernul intenţionează să „premieze” prin strategii legate de fondurile europene pe cei care-şi asociază zone metropolitate în jurul lor, se asociază mai multe oraşe din zonă, a afirmat vicepremierul Vasile Dîncu, care a precizat că programele cu cât sunt mai complexe pot primi mai multe resurse.

„Următoarele programe POR, ghidurile pe care le vom lansa foarte repede în viitor, vor pune accent faţă de 2007-2014 pe asociere, pe interconexiune şi pe programe care să servească unor zone din ce în ce mai largi. Prin aceste modalităţi prin care vom premia, ca să zicem aşa, de la Guvern prin strategiile legate de fondurile europene pe acei oameni care-şi asociază zone metropolitate în jurul lor, se asociază mai multe oraşe din zonă, aceşti oameni pot să primească mai multe resurse şi pot să gestioneze programe mult mai complexe”, a spus vicepremierul.

Totodată, Dîncu şi-a exprimat optimismul că în actualul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene absorţia va fi mult mai bună, chiar să atingă 100%: „Ne propunem asta. Oricum nu va fi din cauza noastră, să zicem aşa, direct a ghidurilor sau a legislaţiei. După cum vedeţi, acum lucrând împreună, să sperăm că prin colaborarea cu asociaţiile primarilor şi cu consiliile judeţene, vom reşi să găsim şi nişte punţi de comunicare şi pentru beneficiari, să simplificăm relaţia cu beneficiarii, pentru că o parte din aceste pierderi de fonduri au fost determinate în anii trecuţi şi de lipsa unei comunicări cu beneficiarii, care nu au înţeles într-un mod univoc ghiduri făcute foarte complicat, câteodată mai complicat decât erau prevăzute la Bruxelles. Să sperăm că în acest timp am depăşit aceste elemente. N-or fi perfecte nici ghidurile acestea, dar sperăm că sunt mai simple şi mai bune decât cele din anii trecuţi”, a mai spus Dîncu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.