Ceremoniile militare şi religiose organizate cu prilejul Zilei Pompierilor din România se vor desfăşura începând cu ora 09:30 la sediul inspectoratului din str. Bistriţei, nr 51, respectiv începând cu ora 13:30 la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – căpitan Pavel Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat, strada Crângul Meiului, nr 85.

La aceste ceremonii sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean Buzău, precum şi ai administraţiei publice judeţene şi locale.

Totodată, în intervalul 08:00-14:00, toate subunităţile din subordinea inspectoratului îşi vor deschide larg porţile pentru publicul care doreşte să afle specificul profesiei de pompier, să ne cunoască şi să vizioneze tehnica şi echipamentele cu care echipajele participă la diferitele misiuni.

Având în vedere faptul că data de 13 pică într-o zi de marţi, această zi a fost declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă drept „Ziua Informării Preventive” , eveniment ce va cuprinde activităţi informativ-educative ce urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specific tipurilor de situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.